Margreet Kodde
Orthomoleculair therapeut

Werkwijze en therapie

Een uitgebreid stuk over wat Orthomoleculaire Therapie precies inhoudt kunt u in deze blogpost lezen.

Orthomoleculaire therapie is in feite een synoniem voor voedingstherapie. Orthomoleculaire therapie richt zich op de bouwstoffen, de moleculen, die het lichaam nodig heeft. Door industriële voeding en een moderne leefstijl is er vaak een gebrek of een enorm overschot aan de juiste bouwstoffen.

Dit kan klachten veroorzaken, de oorzaak opsporen en weer aanvullen of verminderen maken je lichaam optimaal gezond.
De beste manier om dit te bereiken is met een gezond voedingspatroon. Want door je goed te voeden, versterk je je zelfgenezend vermogen om gezond te worden en/of te blijven.

In sommige gevallen is alleen voeding niet voldoende en zullen supplementen worden ingezet om in tekorten of bijzondere behoeftes te voorzien. Daarnaast is leefstijl een belangrijke pijler voor gezondheid.

Tijdens de intake, die ongeveer 1,5 uur duurt,  ga ik samen met u op zoek naar de oorzaak van uw gezondheidsproblemen. We zullen hier uw klachten en voedingspatroon onder de loep nemen en daarnaast bekijken we ook andere aspecten die van invloed op uw klachten kunnen zijn zoals bijvoorbeeld, uw leefwijze, uw werk en sociale situatie.
Daarna maken we samen een behandelplan dat is gericht op uw persoonlijke situatie. In de regel komt u nog twee tot vier keer terug voor een vervolg consult.

Soms is het nodig aanvullend laboratoriumonderzoek te doen, de kosten hiervan zijn meestal voor eigen rekening.

Voor wie?
  • Als je last hebt van klachten als: Acné, PMS, ADHD/ADD, lage weerstand, schildklierproblemen, moeilijk afvallen of aankomen, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, reumatische aandoeningen, ontstekingen, stemmingsklachten, diabetes type 2,
  • Als je wilt weten of je huidige voedingspatroon gezond is, zodat je bovenstaande problemen kunt voorkomen.
  • Bij bijzondere omstandigheden zoals voor en tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.
Kosten
Intake € 95,00
Vervolgconsult € 45,00
Online Consult € 30,00

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten voor alternatieve geneeswijzen, dan worden de consulten meestal (deels) vergoed. U kunt op www.mbog.nl nakijken of dit ook voor uw zorgverzekeraar geldt.